STEP_UP Multiplier Event in Nederland

AFEdemy, partner in het Erasmus+ project STEP_UP | Stop epidemic growth through learning, organiseerde op 11 januari 2023 een Multiplier Event. Aan het evenement namen 12 deelnemers deel, waaronder 5 bestuursleden van studentenvereniging A.S.L.V. Quintus uit Leiden, studenten van de Studievereniging Leidsche Fles en 2 genodigden.

De tips and tops van de deelnemers

De plenaire sessie werd gegeven door Bart, Dieuwertje en Sandra hielpen mee. Na het welkomstwoord van Bart werd de STEP_UP Video getoond en daarna uitgelegd wat we van de deelnemers verwachten. Het onlinespel werd al discussiërend getoond en getest. Aan de hand van tips en tops die de deelnemers op post-it schreven werd het spel geëvalueerd.

De deelnemers aan de workshop waren zeer positief over de graphics van het spel. Ze vonden vooral de animaties, de illustraties en de inkleuring mooi. Ook de keuze van de personages en het feit dat je het spel vanuit het perspectief van verschillende mensen kon spelen vonden ze goed. De deelnemers benoemden verschillende verbeterpunten zoals korte teksten, verbeteringen in de vertalingen en in de wijze waarop deelnemers gemotiveerd worden om het hele spel te spelen. Ten slotte werd het spel beschouwd als een goede combinatie van speels en informatief, en genoten de deelnemers van het intermezzo van de minigames.

Aan het eind van het Event hebben wij nog het Handboek, de Toolkit voor professionals en de trainingsmethodologie besproken met de deelnemers.


© 2017 - 2022

AFEdemy, Academy on Age-Friendly Environments in Europe B. V.

Design by Lotus Estudi