Hands-on SHAFE-project aangekondigd als beste praktijk door Erasmus+

Hands-on SHAFE-project aangekondigd als beste praktijk door Erasmus+

De coördinator van de Erasmus+ projecten Hands-on SHAFE en BIG AFEdemy heeft positieve recensies ontvangen. Het Hands-on SHAFE-project is door Erasmus+ zelfs aangemerkt als een best practice. Vooral de hoge kwaliteit van de projectresultaten en de impact op Europees en internationaal niveau werden positief beoordeeld. BIG wordt daarentegen aangemerkt als een goede praktijk om de doelgroep centraal te stellen. In de eindverslagen van de twee projecten werden ook enkele aanbevelingen vermeld. Deze zijn gedeeld met de partners en zullen in overweging worden genomen voor de verbetering van het huidige en toekomstige project.

Hands-on SHAFE, Slimme en Gezonde leeftijdsvriendelijke omgevingen

Hands-on SHAFE wil facilitatoren ondersteunen bij de implementatie van slimme gezonde leeftijdsvriendelijke omgevingen op lokaal niveau. Dit project is een van de initiatieven die hebben geleid tot de oprichting van de COST-actie NET4Age-Friendly. Dit resultaat zou niet mogelijk zijn geweest zonder de medewerking van de projectpartners: Cáritas Diocesana de Coimbra, TU Dublin, Politechnika Warsaw, Airelle, ISIS Institut für Soziale Infrastruktur gGmbH, en geassocieerde partners zoals AGE Platform Europe, An Siol Community Development Project Cabra Dublin en Autonom’lab. Alle partners hadden een sterke werkrelatie en waren zeer betrokken bij het hele project. Sommige partners bleven zelfs samenwerken in nieuwe projecten, zodat zij adequate programma’s voor volwassenenonderwijs in verband met het SHAFE-concept verder kunnen ontwikkelen. Hands-on SHAFE leverde leermiddelen om slimme inclusieve omgevingen te implementeren. De projectresultaten bevatten opleidingspakketten met 29 modules van een goede kwaliteit, state-of-the-art inhoud en leerstrategie, goede interactiviteit met achtergrondinformatie, opdrachten, tests en quizzen. Deze zijn beschikbaar voor een breed publiek op het vakgebied innovatie. Hoogwaardige outputs en resultaten zijn beschikbaar in zes partnertalen en toegankelijk via de website/het leerplatform. Bij succesvolle afronding van de toetsen was het ook mogelijk om certificaten te verkrijgen.

BIG, Bouwen aan inclusieve omgevingen voor alle generaties

Bij BIG gebruikte het partnerschap een participatieve methodologie om de problemen en geschikte oplossingen voor de personages in het stuk te definiëren. Dankzij de goede samenwerking met SHINE 2Europe, ISIS Institut für Soziale Infrastruktur gGmbH, De Haagse Hogeschool en Stichting Mimo Wieku. Het project is een goed voorbeeld van het centraal stellen van de doelgroep, omdat BIG mensen bewust maakt van wat mensen met een beperking in het dagelijks leven ervaren in hun sociale of fysieke leefomgeving en waarom inclusieve omgevingen noodzakelijk zijn. Het spel en de workshophandleiding beantwoorden ook aan de doelstelling om professionele en politieke belanghebbenden meer inzicht te geven in de mogelijkheden om de leefomgeving te verbeteren met betaalbare middelen die het leven van de doelgroepen positief kunnen beïnvloeden. De workshopmethodologie omvat een certificaat en of bewijs van deelname, waarvoor modellen worden verstrekt. Het project kreeg het beste van twee werelden wat betreft academische en ervaringskennis. Het heeft ook de impact op alle gebieden bevorderd. Het spel en de workshop methodologie zijn kosteloos beschikbaar op het internet, en AFEdemy garandeert hun beschikbaarheid en update voor tien jaar.

Meer informatie
Als u meer wilt weten over het Hands-on SHAFE-project ga dan naar: hands-on-shafe.eu/nl.
Wilt u leren hoe u SMART en Healthy BUILT omgevingen in uw gemeenschap kunt implementeren of wilt u BUSINESS on SHAFE producten en diensten ontwikkelen? Ga naar: hands-on-shafe.eu/nl/leren.

Wilt u meer weten over het BIG-project ga dan naar: big-game.eu/nl/home-nl/.
Wilt u het BIG-spel meespelen? Ga dan naar: big-game.eu/nl/big-spel/.


© 2017 - 2022

AFEdemy, Academy on Age-Friendly Environments in Europe B. V.

Design by Lotus Estudi