De Col·laber Trainingsdag

De Col·laber Trainingsdag

AFEdemy organiseerde de Col-laber Trainingsdag op 19 april 2024. Als onderdeel van het INTEGER project was het de bedoeling om de samenwerking tussen verschillende innovatie-actoren binnen Europese innovatie ecosystemen te versterken.

Samenwerking binnen het INTEGER project

Tijdens de sessie leerden de deelnemers welke vaardigheden en kennis nodig zijn om Col-labers te worden. Col-labers zijn  sociale vernieuwers met digitale vaardigheden die kunnen netwerken en samenwerkingen stimuleren binnen en tussen regionale ecosystemen, matchmakingactiviteiten uitvoeren en sociale, zakelijke en technologie gedreven spelers samenbrengen.

Tijdens de vier uur durende online training leerden de deelnemers de basisprincipes van sociale innovatie en de vaardigheden die cruciaal zijn voor deze taak. De gepresenteerde onderwerpen waren gebaseerd op de bevindingen van het praktische werk dat is uitgevoerd in drie Europese pilot-ecosystemen binnen het INTEGER-project: Catalonië, Hamburg en Krakau.

Kennis en vaardigheden van een Col·laber

Daarnaast gaf de training een overzicht van verschillende onderwerpen die nuttig zijn om als Col-laber op te treden, waaronder Sociale Innovatie, Design Thinking, Sociale Allianties & Professionele Netwerken, Projectmanagement, Strategische Planning met het SOAR-model, Europese ESG-criteria, Financierings- & Investeringsstrategieën of Social Return on Investment.

Als externe experts zorgden Antonius Schröder van de European School of Social Innovation (ESSI) en Laia Pascual van Ship2B voor boeiende inzichten.

TheGlocal.Network om innovatie-actoren samen te brengen

Een ander deel van de training behandelde het interactieve communityplatform, TheGlocal.Network, dat gebruikt kan worden om mensen uit verschillende innovatiegebieden met elkaar in contact te brengen.  Op dit innovatieplatform van het INTEGER-project kunnen verschillende innovatieactoren samenkomen om aan maatschappelijke problemen te werken. Om een gedetailleerder idee te krijgen kun je kijken naar onze   INTEGER Pill 2: How to use theglocal.network.

Deel uitmaken van INTEGER

Als de inhoud van de training je interessant lijkt, kun je een Collaber worden en zelf deel uitmaken van het netwerk. Hiervoor kun je lid worden van TheGlocal.Network, een community platform met verschillende actieve individuen uit de viervoudige Helix innovatiegebieden.

Als je nog niet geregistreerd bent, kun je dat doen via het volgende formulier Link: https://integer4h.theglocal.network/company/smart-integer

Als je al deel uitmaakt van onze community, kun je de zogenaamde Col·laber’s Corner, waar verschillende materialen om Col-laber te worden beschikbaar worden gesteld na onze training: https://theglocal.network/ideas/facilitators-corner.

In deze rubriek vind je ook de volledige opname van de Col-laber Trainingsdag.

Als je meer wilt weten over het INTEGER project in het algemeen en al het ontwikkelde materiaal, kun je de Project website bezoeken: integercollab.eu


© 2017 - 2022

AFEdemy, Academy on Age-Friendly Environments in Europe B. V.

Design by Lotus Estudi