AFECO Webinar: Eerste resultaten van het project gedeeld

AFECO Webinar: Eerste resultaten van het project gedeeld

Frederico Amaral, SHINE2 Europe

Op 23 januari 2024 organiseerde het AFECO consortium het eerste project webinar, gewijd aan de presentatie van de resultaten van de eerste fase van het project. Meer dan 30 mensen uit heel Europa woonden het webinar bij.

Het Erasmus+ Adult Education project AFECO – Empowering older adults to apply eco- and age-friendly solutions to age in place, ging in december 2022 van start en zal in mei 2025 zijn resultaten afronden. De eerste fase van het project bestond uit het definiëren van de behoeften, het maken van een vergelijkbare analyse en het opleveren van een basisrapport.

Tijdens het webinar werden enkele interessante bevindingen gedeeld.

Oudere volwassenen in zes Europese landen zijn zich meer bewust van leeftijdsvriendelijke oplossingen thuis of in het milieu dan van milieuvriendelijke oplossingen. Hun leerbehoeften richten zich op mobiliteit en het gebruik van technologie om leeftijds- en milieuvriendelijke oplossingen en ICT-vaardigheden toe te passen, informatie te vinden, financiële beperkingen op te lossen en praktische zaken. Dit waren de resultaten van 104 interviews met ouderen van 65+ uit Nederland, Portugal, Duitsland, Polen, Griekenland en Italië.

Op basis van deze resultaten werkt het projectteam aan de ontwikkeling van een online curriculum en een e-learning platform. Het curriculum en het e-learning platform zullen in samenwerking met ouderen en verzorgers worden ontwikkeld. Daarna zal het volledige ontwerp worden gevalideerd en een handboek voor lerenden en opleiders zal het eindresultaat van het project zijn.

De modules van het leerplan richten zich onder andere op bewustwording, technologie, gezondheid en ICT-vaardigheden. Het e-learning platform biedt begeleiding door een virtuele assistent en autonoom leren. Het platform omvat een virtuele bibliotheek en geeft ook ruimte aan bestaande online gemeenschappen.

Opnames van de bijeenkomsten zijn hier beschikbaar.

Meer weten? Volg ons: afeco.eu.


© 2017 - 2022

AFEdemy, Academy on Age-Friendly Environments in Europe B. V.

Design by Lotus Estudi