Samen leren schilderen?

Samen leren schilderen?

“Samen leren tekenen/schilderen is leuk om te doen”, aldus de Bodegraafse Harmen Kooistra. In het project Cultuur op Recept van AFEdemy krijgen 8 tot 10 deelnemers de kans om samen te leren tekenen/schilderen onder begeleiding van Harmen Kooistra. Vanaf mei kunnen deze deelnemers samen aan de slag gaan met tekenen en/of schilderen. Het project is vooral bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten en die graag samen met anderen willen leren tekenen/schilderen. Lijkt dit u leuk? Meld u dan aan bij AFEdemy door een mail te sturen naar info@afedemy.nl.

Kosten en inschrijving

Er zijn geen kosten aan verbonden, maar bij aanmelding wordt aanwezigheid wel verwacht. Bij teveel aanmeldingen zal AFEdemy een selectie maken en eventueel een reservelijst opstellen. Een voorwaarde voor deelname is dat deelnemers bereid zijn om te participeren in het begeleidende onderzoek. Dat betekent dat deelnemers aan de start en het einde van het project een aantal anonieme vragenlijsten invullen. Die gegevens zijn nodig om na te gaan of het project elders kan worden aanbevolen.

Locatie en planning

De bijeenkomsten vinden plaats in het Cultuurhuis Garenspinnerij aan de Turfsingel 34a in Gouda op dinsdagochtend tussen 10 en 12 uur vanaf 9 mei tot en met 20 juni 2023. De eerste bijeenkomst betreft een introductiebijeenkomst waar ook AFEdemy uit Gouda bij betrokken is. Daarna zijn er 6 bijeenkomsten met de kunstenaar. 

Docent

Harmen Kooistra uit Bodengraven is al ruim 40 jaar kunstenaar. Naast het maken van eigen werk geeft hij teken- en schilderles aan volwassen in Bodegraven. Voor het project Cultuur op Recept gaat hij dat ook doen in het Cultuurhuis Garenspinnerij. 

Begeleidende projectorganisatie

AFEdemy is een projectorganisatie uit Gouda. Zij ontwikkelt samen met partners uit Nederland en het buitenland veel projecten op het vlak van volwasseneneducatie. Het project Cultuur op Recept wordt gesteund door onder andere Cultuurhuis Garenspinnerij en Harmen Kooistra en is financieel mogelijk gemaakt met Europese subsidie. De gemeente Gouda volgt dit project met belangstelling. Cultuur op Recept is bedacht met een aantal buitenlandse partners om vooral mensen die behoefte hebben aan meer sociale contacten de kans te bieden iets cultureels te doen. In bijvoorbeeld Duitsland maken ze samen theater terwijl in Ierland samen muziek wordt gemaakt.

Aanmelden en extra informatie

Voor meer informatie of om u aan te melden stuurt u een mail naar: of doe een brief in onze brievenbus: AFEdemy, Krugerlaan 111, 2806 ED Gouda.


© 2017 - 2022

AFEdemy, Academy on Age-Friendly Environments in Europe B. V.

Design by Lotus Estudi