Internationale conferentie: Leren en toepassen van sociale innovatie

Op 8 en 9 november wordt in Coimbra aandacht besteed aan slimme, gezonde en leeftijdsvriendelijke omgevingen (Smart Healthy Age-friendly Environments and Social Innovation – SHAFE) en sociale innovatie. Deze conferentie wordt georganiseerd door de Nursing School van Coimbra, SHINE 2Europe en AFEdemy. De conferentie is bedoeld om methoden, projecten en best practices met betrekking tot sociale innovatie te delen en te bediscussiëren. Ook zullen we het hebben over hoe gezondere en inclusieve omgevingen kunnen worden geïmplementeerd en ontwikkeld.

Carina Dantas, CEO van SHINE 2Europe: “Dit is een voorbeeld van sociale innovatie: verschillende landen, belanghebbenden, projecten, uitdagingen en potentiële oplossingen met elkaar in contact brengen en ze laten kennismaken, discussiëren en nieuwe samenwerkingsverbanden vinden. Alleen door onze horizon te verbreden kunnen we nieuwe mogelijkheden vinden voor dagelijkse uitdagingen! Hopelijk komen we samen tot nieuwe innovaties.

Naast de panels van interessante sprekers zullen er gedurende de twee dagen van de conferentie ook workshops en ontmoetingen plaatsvinden. Verschillende projecten worden gepresenteerd en besproken.

Het project Hands-on SHAFE staat hoog op de agenda voor 8 november. Na de koffiepauze zal Willeke van Staalduinen, van AFEdemy, het project plenair presenteren. Het resultaat zal worden geïntroduceerd nu alle leermodules van de vier domeinen, SMART, GEZOND, GEBOUWD en BUSINESS, klaar zijn en gepubliceerd worden. In de middag wordt een praktische sessie gehouden over Hands-on SHAFE, onder leiding van Javier Ganzarain en Jonas Bernitt. De makers van Hands-on SHAFE gaan hun ervaringen delen met de aanwezigen.

Het project SDD (Smart For Democracy and Diversity) wordt gepresenteerd door Jesper Schulze, in het panel “Mensen als kern van interventies” op 8 november 3.45 GMT. In deze presentatie zal Jesper de “Smart Against” benadering uitleggen en een kort overzicht geven van SDD en het het project SAA (Smart Against Ageism), waarbij hij zal toelichten hoe dit in volwasseneneducatie kan worden toegepast.

Het project BIG staat hoog op de agenda voor 9 november! Na de lunch zal Willeke van Staalduinen, van AFEdemy, het project presenteren in de plenaire sessie. Nu het project bijna is afgelopen, is het interessant om meer te weten te komen over de ontwikkeling van het spel, de trainingsinstrumenten die worden ontwikkeld en de volgende stappen.

Deze presentatie wordt gevolgd door een praktische sessie onder leiding van SHINE en AFEdemy. De deelnemers zullen het educatieve spel kunnen uitproberen: Building Inclusive environments for all Generations (BIG).  In het spel komt de speler uitdagingen en oplossingen tegen met betrekking tot toegankelijkheid en sociale uitsluiting.

Op de 10e vindt de transnationale projectbijeenkomst van het BIG-project plaats, eveneens in Coimbra en georganiseerd door SHINE. De bijeenkomst heeft als doel de werkzaamheden af te ronden en de voortzetting en verdere verspreiding van projectresultaten te bespreken.

We hopen op een zinvolle uitwisseling van kennis en uitbreiding van onze netwerken.

ZIE DE AGENDA EN EEN GRATIS REGISTRATIE HIER.


© 2017 - 2022

AFEdemy, Academy on Age-Friendly Environments in Europe B. V.

Design by Lotus Estudi