Interactieve Bijeenkomst over Bestrijding van Discriminatie en Racisme 

Interactieve Bijeenkomst over Bestrijding van Discriminatie en Racisme

Donderdag 22 juni, 13.00 – 15.30 uur
Christus Triomfatorkerk, zaal 3
Juliana van Stolberglaan 154, 2595 CL Den Haag 

Sta jij ook voor gelijke rechten, participatie en bescherming tegen discriminatie en racisme? Het project “Smart voor Democratie en Diversiteit” (SDD) ontwikkelde een online spel dat bestemd is voor iedereen. Het project wil hiermee bijdragen aan de versterking van een democratische en diverse samenleving. 

Wil jij alvast een voorproefje van het online spel en jouw ervaringen hiervan met ons delen onder het genot van een kopje koffie? Kom dan naar deze bijeenkomst. Van 13:00 – 13:30 uur is de inloop en om 13:30 uur start het programma door in te gaan op discriminatie en racisme. De gastspreker is Luciano Dundas van de Stichting Inclusie & discriminatiebestrijding (Idb). Hij is klachtbehandelaar en coördinator Brede Toegankelijkheid Antidiscriminatievoorziening. De stichting Idb signaleert, voorkomt en bestrijdt discriminatie en ongelijke behandeling in de regio Hollands Midden en Haaglanden. Daarna komt het project SDD aan de orde. We spelen het online leerspel en maken kennis met de wijze waarop het spel te gebruiken is in workshops over discriminatie en racisme. Tot slot is er de gelegenheid om vragen te stellen. 

Meer over het spel
Het online educatieve spel van SDD laat deelnemers de complexiteit van discriminatie zien in de vorm van een detectivespel, waarin een schilderij van het museum wordt gestolen. Het spel is gebaseerd op echte levenservaringen van mensen die gediscrimineerd worden. 

Aanmelden 
Meld je aan voor 21 juni door een mail te sturen naar . Wij zien je graag dan! 

Over SDD
Het project “Smart for Democracy and Diversity” wordt uitgevoerd door zeven partnerorganisaties uit zes Europese landen en heeft tot doel een antiracistisch leerinstrument voor volwassenen te ontwikkelen. Ga naar de website voor meer informatie: www.sdd-game.eu/nl


© 2017 - 2022

AFEdemy, Academy on Age-Friendly Environments in Europe B. V.

Design by Lotus Estudi